Avainsanat

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Kauniin kesän kunniaksi listaan Helsingin koiraystävällisiä ja testattuja terasseja, baareja ja kahviloita.

Monet listaamistani paikoista sijaitsevat poissa liikenteen pölystä rannan tai  puiston läheisyydessä. Vieressä voi sijaita uimapaikka – jopa molemmille. Näissä paikoissa musiikki ei soi tai se soi hyvin hiljaisella. Nämä paikat olen merkinnyt kahdella luxus -tähdellä **. Ne ovat erittäin suositeltavia – teille molemmille.

Jos paikka on jollain muulla koiramaisella tapaa suositeltava, se on merkitty yhdellä luxus -tähdellä *. 

Paikka voi olla jopa kolmen tähden mesta upeine näköaloineen ja rentoine, mutta rauhaisine ilmapiireineen. Silloin merkitty näin ***. Tällaisia paikkoja ei vain Suomenmaassa ole yhtään liikaa.
Harmin paikka! 

Don’t Tell Mama, Iso-Roba, Punavuori *
Sijainti aurinkoisella kävelykadulla (jossa silti ikävä kyllä pörrää usein autoja). Koirallakin on katseltavaa, kun ohitse kulkee kaikenkaravaista kantakaupungin asukkia. Lähes vastapäätä on myös koiratarvikeliike sekä eläinklinikka. Iltaisin liikaa melua ja humalaisia.
MUUTTANUT MUUALLE, ei tietoa uuden paikan käytännöstä !

 

Punainen Ahven, Albertinkatu x Punavuorenkatu, Punavuori *.
Suositeltu käyntiaika su-ti. Loppuviikon illat täysiä ja meluisia.

Ravintola Tori, Fredrikintori, Punavuori *
Täällä on tarjoilija tuonut muutamallekin karvakuonolle talon herkullisia lihapullia. Saman torin toisella puolella on kahvila Suksii, kansallisromanttinen vintage -kahvila ja sopii vallan mainioisti koirallisiinkin kahvihetkiin.

Ravintola Old Skipper’s, Viiskulma, Punavuori

Cafe Carusel, Munkkisaarenranta **
Aurinkoa riittää, varjoa rakennuksen itäpuolella. Pikkuiselta veneliuskalta voi kipaista uimassa.

Ravintola Uunisaari, Uunisaaret, Kaivopuiston edusta **
Kesäaikaan, kun yhdyssilta on poissa, tänne pääsee vain omalla veneellä – tai Flisholmenin yhdyslautalta Munkkisaaren laiturilta (hinta n. 4,50€ / meno-paluu).
Uiminen kielletty biitsillä, mutta ainahan voi vaihtaa rantaa. Ravintolan omistaja rakastaa koiria ja tarjoili lämmintä lohisoppaa talvisella retkellämme. Kesän mentyä silta asennetaan paikalleen ja ravintolan aukiolo riippuu säästä ja on viikonloppupainotteista.  

Cafe Ursula, Kaivopuistonranta **
Sisäänkin pääsee uuden lain ansiosta ! 

Pub Magneetti, Vallila

Cafe Regatta, Merikannontie (länsiranta), Taivallahti ***
Rento paikka. Länsiranta, joten hienot auringonlaskut ja valoa myöhään iltaan. Auki aina, myös juhannuksena ja jouluna. 1,3 km päässä sijaitsee Helsingin paras koirapuisto, joka itseasiassa on koirien oma pikku saari.

Vastarannan Kiiski, Etu-Töölö *

Janoinen Lohi, Taka-Töölö *

Ravintola 3 Kruunua, Liisankatu, Kruunuhaka * Rento paikka, mutta tupakansavua voi olla joskus liikaa.

Kahvila Sininen huvila, Linnunlaulu, Töölönlahti **
Aito kahvila, idyllinen ympäristö pitsihuvilan pihalla.

Ravintola Kaisaniemi **

Rytmi, Hakaniemi *
Musiikki soi melko lujalla sisällä.

Kahvila Pirita, Tokoinranta, Hakaniemi ***

Kaunis Kampela, Lauttasaarentie *

Kahvila Kampela, Uutela, Vuosaari http://www.kahvilakampela.fi/ ***

Puotilan kartano, Puotila, Itä-Helsinki **

Kallion ja Vallilan tiivis seutu tunnetaan myös vapaamielisyydestään, joten siellä monet muutkin kuin listaamani ravitsemusliikkeet ottavat mielellään vastaan koira-asiakkaita. Vesikupit ja varjoa löytyy noilta varjoisilta kujilta – vaikkei rantaa tai puistoa olekaan vieressä.

Otan täyden vastuun edellisistä arvotuksista sekä mielelläni täydennän listaa lukijoiden omilla suosikeilla, joita voi lähettää kommentti -osastoon.

Huom.
En ole katsastanut kaikkia em. paikkoja tänä vuonna 2011. Saattaa siis olla mahdollista, että käytäntö on jossakin ravintolassa muuttunut tai se on jopa saattanut sulkea ovensa. Täten sanoudun irti listan paikkansapitävyydestä, mikäli se johtuu tällaisista syistä.

PÄIVITYS 23.2.2012

1.1.2012 tulleen lakimuutoksen myötä olemme saaneet jo useita ravintoloita, kahviloita ja pubeja, joihin pääsee koiran kanssa. Uusi laki antaa ravintola-alan yrittäjälle oikeuden päättää itse siitä, haluaako paikkaansa lemmikkieläimiä . Penin kulmilla -blogi kiittää osaltaan tästä edistyksestä – siis ikivanhan eurooppalaisen käytännön tulosta – viimeinkin – hypermoderniin Suomeen !

”Uusia” koiraystävällisiä paikkoja on Helsingin keskustassa ja laidoilla. Kannattaa jättää auto kotiin ja kävellä esimerkiksi Kaivopuiston rannoille, joista löytyy Ursula, Mattolaituri ja Carusel, jotka kaikki hyväksyvät koirat – myös sisälle asti !

Seuraa viikottain päivittyvää reaalitilannetta loistavalla Koiraystävälliset ravintolat -sivustolla

 http://www.facebook.com/groups/215092795244773/

Sieltä löytyy koirakahviloita ja koiraravintoloita koko Suomen alueelta.

Jos et löydä, voit kysyä – vaikka täältä Penin kulmilta ! 

Mainokset