Avainsanat

, , ,

Peninkulmilla -blogi on promonnut jo pari vuotta koiraystävällisten ravitsemusliikkeiden ja kahviloiden puolesta. Suomessa sellaiset paikat ovat olleet erittäin, erittäin vähissä.
Mutta nyt tulee muutos.

Olin kuullut minäkin huhupuheita asiasta. Niinpä kirjoitin kyselyn Elintarvikevirastoon Eviraan, joka yhdessä poliittisten elimien kanssa vastaa alan kysymyksistä ja sovelluksista maassamme. Sain viraston virkamiehes Pirjo Korpelalta vastauksen päiväyksellä 29.12.2012. Laitan sen tähän sellaisenaan kaikkien ihmeteltäväksi ja ihasteltavaksi.
Kiitos erittäin nopeasta ja selkeästä vastauksesta, Pirjo!

Hei, 
Huhupuheet ovat totta.
Alla ensi vuoden alusta voimaan tulevan elintarvikehuoneistoasetuksen 1367/2011 18 §, joka kertoo, että jatkossa lemmikit saa tuoda mukaan elintarvikehuoneiston tarjoilutiloihin. Kuitenkin baarin, kahvilan ja ravintolan pitäjä saa päättää, salliiko hän lemmikit tiloissaan.

Maa- ja metsätalousministeriön asetus ilmoitettujen elintarvikehuoneistojen elintarvikehygieniasta
Annettu Helsingissä 20 päivänä joulukuuta 2011

18 §Eläinten pääsy elintarvikehuoneistoon

Näkövammaisten opaskoirat, liikuntavammaisten avustajakoirat sekä kuulovammaisten kuulokoirat saa tuoda elintarvikehuoneiston asiakastiloihin.

Lemmikkieläimiä saa toimijan suostumuksella tuoda elintarvikehuoneiston tarjoilutiloihin. Tällaisesta suostumuksesta on ilmoitettava asiakkaille tarjoilutilan sisäänkäynnin yhteydessä.

 

Uskomatonta mutta totta.
Suomen viranomaiset osaavat sittenkin hellittää nipottamista asioissa, joissa nipotus ei ole tarpeellinen.

Nyt sitten kouluttamaan koiraa sivistyneille urbaaneille tavoille.
Nyt kun ravintoloissa ei enää tupakoida, niin sinne viitsii koirankin kanssa mennä. Kiitos tästä heille, jotka ovat asiaan vaikuttaneet! Eipä tarvitse enää tuntea itseään rikolliseksi lymyillessään oman kylän ravitsemusliikkeessä sattunnaisen tarjoilijan suvaitsevalla suostumuksella. 

Lue Peninkulman aiemmat jutut koirakahviloista, ne löytyvät lokin omalla search -toiminnolla. Löytyvät myös guuglettamalla hakusanat. Lokin kahvila-artikkeleiden keskusteluosioista löytyy myös jotain tietoa siitä, miten allergialääkärit ja  -asiantuntijat suhtautuvat asiaan periaatteessa (tai ks. Kansallinen allergiaohjelma  http://www.filha.fi/suomi/toiminta/kotimainen/kansallinen_allergiaohjelma_2008/)

Varmasti suuri osa ravintoloista suojelee allergisia asiakkaitaan tavalla ja toisella. Ihan varmasti mahdumme kaikki mukavasti Suomenmaan ravintoloihin, pizzerioihin, kahviloihin, pasterioihin, kuppiloihin ja baareihin, pihvipaikkoihin… tuota, tässähän tuli jo nälkä.