Avainsanat

, , , , ,

Vastikään voimaan tullut, koirien pääsyä ravitsemusliikkeisiin koskeva uusi laki on jo ehtinyt aiheuttaa paitsi ilonsekaista hämmästystä, myös epäilevää murinaa.

Silti, uutta käytäntöä ei ole vielä päässyt edes kunnolla testaamaan. Ravintoloiden, kahviloiden, baarien sun muiden kuppiloiden ja kokoontumispaikkojen omistajat eivät ole ehtineet selvittää kantaansa itselleen saatikka muille. Toivotaan, että asia alkaa pikkuhiljaa korjaantua. Facebookiin on äsken perustettu ryhmä, joka seuraa ja päivittää tilannetta taajaan. Sinäkin voit ilmiantaa sinne koiraystävällisen ravitsemusliikkeen:

http://www.facebook.com/#!/groups/215092795244773/

Englanninpointteri kahvilassa Korsikalla eteläisessä Euroopassa.

Seuraavaksi julkaisen niitä epäilyksen sävyttämiä lausumia, joita monet koiranomistajat ja alan vakavat harrastajat ovat päästäneet suustaan kuullessaan historiallisesta lakimuutoksesta.

Tuo, että kapakkaan pääsee dogin kanssa on ihan hyvä asia teoriassa , mutta siinä on kyllä se, että jos asiakkaista yksikin allergikko, niin se joka vastaa koirasta joutuu doginsa kanssa samantien poistumaan. Tosi ärsyttäävää olis jos esimerkiksi just olis pitkän odottelun jälkeen saanut Jägermeisterinsa tuotua omaan pöytään ja samantien tulis lähtö.
Ja  sitten mun miellestäni olis aika ärsyttävää jos olis jossakin kippaamassa ja viereen tulis joku helvetin räksyttäjä.

– Koiranomistaja, mies, 50

Opas- ja muiden apulaiskoirien kanssa kulkeville uusi laki kaikessa totaalisessa selkeydessään on varmasti tervetullut. Lähde: chienguide.org

Ja toinen kommentti:

Hmm… Tuota, se on aika kaksipiippuinen juttu. Että miten ne koirat osaa siellä olla…

– Koiranomistaja, nainen, 60

Paikallislehti Turkulainen teki juttua aiheesta ja haastatteli sitä varten useaa koiraharrastajaa. Kommentointi oli samansuuntaista kuin edellä – sanallasanoen negatiivissävytteistä ja jopa tyrmäävää.
Näin panee aiheesta menemään noutajajärjestö Auran Nuuskujen puheenjohtaja:

– Minua ehkä häiritsisi, jos ravintolassa olisi koiria. Enkä tiedä mitä mieltä koira olisi siitä, että se tuotaisiin ravintolaan. Jos koiraihminen ei ymmärrä että ravintola ei ole koiran paikka, niin se on hänen ongelmansa – – –

Muuan toinen haastatelluista, Turun Käyttökoirakerhon puheenjohtaja, myöntää sentään luontaisen uteliaisuutensa:

– Eivät koirat minua häiritse, sillä kotonakin on viisi koiraa, joten olen kyllä tottunut syömään vaikka ne ovatkin läsnä. Mielenkiinnosta voisin mennä katsomaan, miten homma ravintolassa käytännössä toimii.

Lue koko juttu täältä: http://www.turkulainen.fi/artikkeli/88356-koiraharrastajat-eivat-halua-nuuskua-ravintolaseuraksi

Josef Hegenbarthin piirros ”Im Restaurant” vuodelta 1947. Skd -museum online collection.

 

P.S. Helsinkiläinen All Fur Dogz -koiratarvike- ja palveluliike järjesti syksyn 2011 kansallisena ravintolapäivänä yhteisbrunssin kaikille halukkaille (ja siis myös koirille). Myyjä kertoi minulle onnellisena miten miellyttävä, hauska ja lämminhenkinen tilaisuus oli. Jo keväällä on luvassa ehkä lisää.