Avainsanat

, , , , , , , ,

Ketut ovat koiraeläimiä, siis ne kuuluvat canidae (koiran kaltaiset) -heimoon. Se taas tarkoittaa, että ketuilla on melko paljon yhteistä varsinaisten koirien (eli Canis -suvun jäsenten) kanssa .

Tiedetään, että koirat ja ketut olosuhteiden ollessa suotuisat, ystävystyvät helposti. Eläinten kehityshistoriallisesta sukulaisuudesta johtuen voidaan olettaa, että koiran ja ketun välinen kommunikaatio voisi sujua melko mutkattomasti. Tästä onkin runsaasti empiiristä tietoa. Tarinoita koiran ja ketun hauskoista, arastelevista ja liikuttavistakin ystävyyksistä on kuultu kai maailman sivu. Myös Penin kulmilla olen muutaman esitellyt (löytyvät blogin sisäisellä hakusana -haulla).

Tässä eräs pieni tarina Englannista. Kirby -niminen koira ja takapihalla asusteleva nuori kettu tuijottelevat toisiaan. Koiraa kiinnostaa ketun haju, kettu taas kaipaisi ihan leikkiseuraa.

Kannattaa katsoa video loppuun. Säädä koneesi äänentoisto valmiiksi voimakkaalle. Se palkitsee, kun kuulet ketun kutsun. Se on jonkinlainen rääkäisyn ja haukun välimuoto – minusta kuulostaa ihan haukan huudolta !

 

 

 

Mainokset